Fakültemize Öğretim Üyeleri Arıyoruz

by Zeki Akyol | Ara 13, 2024
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesindeki Ekonomi, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği bölümlerine çeşitli kadrolarda öğretim üyesi arayışımız devam ediyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesindeki Ekonomi, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği bölümlerine çeşitli kadrolarda öğretim üyesi arayışımız devam ediyor. 

Köklü ve alanında lider bir akademik kurumda çalışmak ve dinamik ve daima gelişmeye açık bir ortama katkı sağlamak isteyen, yüksek kaliteli araştırma yapmayı ve eğitim vermeyi hedef edinen adayların başvurularını bekliyoruz.

Başvuracak adayların Modelleme ve Optimizasyon, Makine Öğrenmesi, Rassal Süreçler, Tedarik Zinciri Yönetimi, Üretim ve Hizmet Sistemleri Yönetimi, Davranışsal Finans, Finansal Piyasalar ve Kurumlar, Nicel Karar Yöntemleri, Üretim Yönetimi, Muhasebe, Pazarlama, Ekonometri, Mikro İktisat, Finans, Makro İktisat alanlarının en az birinde çalışmaları olması beklenmektedir.

İlgilenen adaylar, özgeçmişlerini de ekleyerek Prof. Dr. Burhaneddin Sandıkçı (sandikcib@itu.edu.tr)  ile iletişime geçebilirler. 

İTÜ'de kadro başvurusu için gerekli olan asgari koşullar için: Buraya tıklayınız. 

 

İTÜ Ekonomi Bölümü

econ-hakkimizda

İstanbul’un merkezinde, Maçka’da, eğitim vermekte olan Ekonomi Bölümü, teori ve pratiği birleştirebilen, küresel rekabete hazır lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ekonomi Bölümü, İTÜ’nün 240 yıllık endüstri ve teknik uzmanlığının mikro ve makro ekonomik politikaların yapılandırılmasına aktarımında önemli bir rol oynar. Bu amaca ulaşmak için Bölümümüz, İTÜ’nün temel bilim ve mühendislik bölümleriyle birlikte düzenlediği ortak çalıştaylar, seminerler ve projelerle, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde çok-disiplinli bir yaklaşım izlemektedir. Bölüm öğretim üyelerinin uzmanlık alanları da buna paralellik göstermekte ve Eğitim Ekonomisi, Endüstri Organizasyonu, Enerji Ekonomisi, Sağlık Ekonomisi, Uluslararası Ticaret ve Kalkınma Ekonomisi gibi konuları içermektedir.

Bölümümüz öğretim üyeleri hem yoğun araştırma faaliyetlerini yürütmekte, hem de özel ve kamu sektörü kurumlarına danışmanlık yapmakta; böylelikle öğrencilere bir yandan sağlam bir teorik altyapı verirken, öte yandan da pratik deneyimlerini aktarmaktadır. Başarılı öğrenciler, bölüm araştırmalarına ve danışmanlık çalışmalarına entegre edilerek, öğretim üyelerinin danışmanlığında endüstriyel deneyim kazandırılmaktadır. Bu nedenle mezunlarımız, hem işe yerleşme de, hem de seçtikleri uzmanlık alanlarındaki kariyerlerinde oldukça avantajlı bir konuma sahip olacaklardır