EKO201E Final Hatırlatma 2021 Güz

by Zeki Akyol | Oca 17, 2022

Dear Students,

The final exam for EKO201E will be held on Sunday, 23 January 2022 at 3:00 p.m. face-to-face as officially announced by our University. The exam will consist of 40 multiple-choice questions and will last an hour.

The final exam will cover chapters 1,2,3,4,5,6,7,8,10,13,14,15,16,17,23,24,25,26,28,29,30. Not to mention, the majority of the final exam questions will revolve around the topics covered after the midterm (23,24,25,26,28,29,30).

The make-up exam for EKO201E will be held on Tuesday, 08 February 2022, at 1:00 pm face-to-face. The make-up examination will cover all of the topics included in the final exam.

Those who have difficulty in either the midterm or final exam will be allowed to take the makeup exam if their official applications are accepted. For information on how to apply for the make-up exam, please see the syllabus. Following the final examination, the list of accepted students will be announced. 

If you still have questions after reading the syllabus, please contact us at eko201e@itu.edu.tr

Access to the syllabus once again:
https://econ.itu.edu.tr/docs/librariesprovider53/default-document-library/eko201e-fall-2021-syllabus.pdf  

Any special assistance for students with disabilities and special needs should be reported immediately to eko201e@itu.edu.tr  so that we can support our students as best we can.

Good luck!

İTÜ Ekonomi Bölümü

econ-hakkimizda

İstanbul’un merkezinde, Maçka’da, eğitim vermekte olan Ekonomi Bölümü, teori ve pratiği birleştirebilen, küresel rekabete hazır lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ekonomi Bölümü, İTÜ’nün 240 yıllık endüstri ve teknik uzmanlığının mikro ve makro ekonomik politikaların yapılandırılmasına aktarımında önemli bir rol oynar. Bu amaca ulaşmak için Bölümümüz, İTÜ’nün temel bilim ve mühendislik bölümleriyle birlikte düzenlediği ortak çalıştaylar, seminerler ve projelerle, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde çok-disiplinli bir yaklaşım izlemektedir. Bölüm öğretim üyelerinin uzmanlık alanları da buna paralellik göstermekte ve Eğitim Ekonomisi, Endüstri Organizasyonu, Enerji Ekonomisi, Sağlık Ekonomisi, Uluslararası Ticaret ve Kalkınma Ekonomisi gibi konuları içermektedir.

Bölümümüz öğretim üyeleri hem yoğun araştırma faaliyetlerini yürütmekte, hem de özel ve kamu sektörü kurumlarına danışmanlık yapmakta; böylelikle öğrencilere bir yandan sağlam bir teorik altyapı verirken, öte yandan da pratik deneyimlerini aktarmaktadır. Başarılı öğrenciler, bölüm araştırmalarına ve danışmanlık çalışmalarına entegre edilerek, öğretim üyelerinin danışmanlığında endüstriyel deneyim kazandırılmaktadır. Bu nedenle mezunlarımız, hem işe yerleşme de, hem de seçtikleri uzmanlık alanlarındaki kariyerlerinde oldukça avantajlı bir konuma sahip olacaklardır